ГРАДИНСКИ КОНСТРУКЦИИ

Градинските конструкции могат да бъдат очарователно допълнение към пейзажа, а също така имат и много предимства. Например градинските конструкции могат да засенчват, да прикриват неприятни гледки или да добавят височина в общия пейзаж. Те също могат да увеличат жилищното пространство, по тях могат да се поставят красиви растения, или да създадат места за уединение. Има много видове градински структури – външни кухни, барбекюта, беседки, перголи, арки и мостчета – всички те могат да бъдат в разнообразни стилове, размери и ценови диапазони.

dsc_4046_pРазлини по вид и функционалност конструкции и елементи намират приложение в градината:

- Външни кухни, барбекюта, беседки. Тези конструкции заемат централно място в двора, а дори много от тях се превръщат в разширение на жилищната площ, особено през лятото.
- Алпинеум или скален кът. Това е атрактивна градинска структура, която има за цел да придаде на пейзажа естествен облик, близък до природата.
- Градинската пергола също може да бъде функционална и атрактивна. Градинската пергола може да добави височина на вертикално ограничени пространства, както и перфектно да прикрие, не толкова приятни гледки.
- Цветната пергола (треяж) е отличен преходен детайл към пейзажа. Някои цветни перголи могат да бъдат прикрепени към къщата, а други да са свободностоящи треяжи.
- Арката е градинско допълнени,е което е много удобно за поддръжка на увивни растения - рози, клематис и др. Разполага се, обикновено на входа или като свободностояща конструкция за акцент.

garden_bridges_1839_a - Друга интересна структура е мостът. Такъв градински детайл може да се добави към градинския пейзаж с или без наличието на вода. Градинският мост може да пресича езерце, някаква по-ниска част от ландшафта или да е част от алпинеум.

Градинските структури могат да служат за много цели като същевременно добавят специални щрихи към средата. Градинските структури създават страхотни фокусни точки. Можете да избирате измежду много стилове и материали за изработка, например дърво, желязо, камък, и т.н.

Ние с удоволствие ще Ви помогнем с избора, дали да закупите готова конструкция, или да изработим по индивидуална поръчка на приемлива за вас цена.
Share This