Добро пожаловать! Это сайт компании «Новена» ЕООД.

Экстерьерный дизайн – неизменная часть современных домов, бизнес-центров и мест для отдыха и развлечения. Идейно задуманные, насыщенные красками и красивыми формами, зеленые пространства всегда радуют глаз и создают ощущение свежести и комфорта.

Процесът на изграждане на проект за озеленяване изисква, както технически професионализъм, така и идейност и творчески замисъл. Основните етапи, през които преминава цялостната подготовка са оглед на терена, събеседване с клиента с цел изясняване цялостната концепция и визия на желания резултат, ландшафтно проектиране и дизайн, изготвяне на идеен и работен проект. Това, разбира се не е всичко. Следва да се направи добра преценка, къде ще са разположени поливните системи, които ще осигуряват част от поддръжката на зелените площи; градинското осветление,

което ще придава допълнителна екстравагантност на екстериора, но само по себе си трябва да бъде и практично позиционирано; дворните настилки и огради, които са основни елементи в настоящия контекст; градинските конструкции, измежду които се нареждат външни кухни, барбекюта, беседки, мостчета, арки, и кътчета за релакс; водните градини – със сигурност са истински пищно и бохемско решение – с голямото разнообразие от фонтани, езерца, водопади, в разнообразни форми и декор; тук се нареждат и системите за мъглуване, които придават загадъчна атмосфера, но са и практично допълнение към цялостния „зелен проект“.

Экстерьерный дизайн – неизменная часть современных домов, бизнес-центров и мест для отдыха и развлечения. Идейно задуманные, насыщенные красками и красивыми формами, зеленые пространства всегда радуют глаз и создают ощущение свежести и комфорта.

Мы можем создать именно то, что вам нужно и выполнить это профессионально, быстро и самое главное, не выходя за рамки планированного бюджета.

Наш приоритет – качественная и корректная реализация взятых обязательств.


Не можем да не споменем и почистването на терена като важен изходен момент. То е свързано с подготовка и обработка на мястото, където ще се разгърне планът за озенеляване. Често се случва планираната зона да е осеняна с излишни корени, камъни, сторителни и други отпадъци, да има дренажни проблеми, почвата да е бедна и неподходяща за засаждане. За целта се прави основно почистване, премахват се базисните проблеми, почвата се обогатява и наторява, теренът се изравнява и се подготвя за озеленяване.

Друг ключов момент в ландшафтните услуги е поддържането на вече изградения проект. За да се съхранят във времето, да устоят на природо-климатичните и сезонни особености, зелените площи, трябва да бъдат редовно и правилно поддържани. Изборът, засаждането и поддържането на цветя, декоративни храсти и дървета, затревяването, трябва да бъдат съобразени, не само с желанията на клиента, но и с местоположението на обекта и температурните предпоставки. Опазването от вредители и плевели върви ръка за ръка с поддръжката на ландшафта.

Ландшафтное проектирование – это серьезный и ответственный процесс, осуществляемый поэтапно, точно и надежно. Дизайн и строительные работы необходимо доверить в руки профессионалов, что гарантирует безопасность проекта, его эстетический вид и долгосрочную эксплуатацию.

Предлагаем вашему вниманию широкий спектр работ, связанных со строительством и оформлением зеленых пространств.

Мы осуществляем комплекс услуг, связанный с ландшафтным строительством на частных участках, в общественных парках, отелях, заведениях, офисах и пр.

В процессе нашей совместной работы мы постараемся предложить вам самое подходящее для вас решение, которое будет одновременно функциональным, эффективным и сообразным с вашим бюджетом.

УСЛУГИНе забравяйте да посетите нашия блог за статии и новости от
света на ландшафта и озеленяването


БЛОГ