ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

front-yard-landscaping-ideas
Когато стане дума за ландшафт и озеленяване всеки има различни идеи за това как трябва да изглежда дворът и градината. Ландшафтното строителство и оформлението на площите с декоративна растителност се базират на конкретен проект, съобразен с вашите изисквания и бюджет.

Ние от Новена ЕООД ще се постараем да ги изпълним качествено и отговорно. Ще ви помогнем и консултираме с избора на декоративни растения, които са най-подходящи за градината. Ще преобразим Вашата градина по най-добрия начин за да сме сигурни, че получавате това което сте си представяли, а дори и повече.

Ще дадем живот и душа на вашата градина!landscaping-garden-ideas-1
Ето и част от предлаганите от нас услуги:
- Избор и засаждане на цветя, декоративни храсти и дървета
- Затревяване - с тревна смеска или чимове
- Регенериране на зелени площи
- Аериране и вертикулиране на тревни площи
- Доставка на хумусна почва
- Доставка на декоративни дървета и растения на конкурентни цени
- Борба с плевели и неприятели и др.

Как да изглежда вашата градина? Какво желаете да постигнете - повече цвят, по-лесна поддръжка, по-модерна или тематична градина, или просто място за игра на вашите деца? Ще се постараем да отговорим заедно с вас на тези въпроси и ще ви предложим решение, което да отговаря на вашите очаквания.


Дендрологичен план съобразен с вашата градина.

Важно е да се знае, че дендрологичния план (план за разположението на растителните видове)е от основно значение за да имате хубава и безпроблемна градина. Нашите специалисти ще го изработят да съответства на условията във вашата градина: изложение, площ, денивелация, наличие на пътеки, конструкции и др.

Избор на растения, подготовка и засаждане

Подготовката е първия от етапите по изграждането на зелените площи. Ако имате съществуваща градина, някои храсти и дървесни видове могат да се запазят, така че заедно с новите насаждения, да се впишат в ландшафта. Изборът на растения е следващият етап. Ще ви консултираме и изберем растения, които да съответстват най-добре на вашата градина и на бюджета ви. Ще почистим площта и ще подготвим и наторим почвата. Следва засаждането на новите растения - за всяко засадено от нас растение, ще получите гаранция, т.е. ще го сменим за наша сметка, ако не се захване.

grass-sod-laying-college-station

Затревяване - тревна смеска или чимове?

Затревяването с тревна смеска е по-евтино и по-лесно изпълнимо, но за сметка на това, резултатът се постига след определено време - 30-40 дни след засаждането. Също така засаждането на тревна смеска е по-ограничено през годината - пролет, късно лято, началото на есента.

Изграждането на зелени площи с чимове е по-скъп вариант, но от друга страна резултатът е налице веднага. В рамките на 1 ден може да имате готова зелена поляна. Площите, затревени с тревен чим, са по-устойчиви на ерозия и на появата на плевели.
Поливна система?

С промените в климата и резките засушавания през летния сезон поливната система вече става задължителна, за да имате добре изглеждаща морава. Ето защо преди да пристъпите към затревяването е добре да помислите за изграждането на автоматизирана поливна система.

Повече информация може да получите на страницата ни за поливни системи .

Качество за парите ви

Ние работим с редица градински центрове и разсадници от цялата страна, които са доказани в производството на качествен посадъчен материал. По този начин можем да ви предложим най-доброто съотношение цена-качество на декоративни растения. Разполагаме със собствен транспорт и доставяме от всяка точка на страната до вашата врата.

Share This